woensdag 19 september 2012

Wortelrisotto

Dit recept is een aangepaste variant op een recept uit "De Zilveren Lepel" (een echte must-have). Wij aten dit met twee personen. De zalm moten kwamen rechtstreeks uit de vriezer (en waren dus niet ontdooit). 

Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig.  


Ingredienten:
300 gram wortels, gewassen en met topje en kont er af. 
175 gram witte wijn
25 gram boter (of een scheutje olie)
1 grote ui, gesnipperd
200 gram risotto
650 ml water
50-100 gram geraspte belegen kaas 
2 eetlepels slagroom (naar smaak, kan ook weg gelaten worden).
zout, peper en dille naar smaak
Desgewenst 2 mootjes zalm
Desgewenst 1/2 blokje bouillon

Hoe maak je wortelrisotto?
  • Doe de wortels en wijn in de keukenmachine en draai er puree van. 
  • Smelt de boter in de pan, voeg de ui toe en fruit deze op laag vuur in een paar minuten aan. 
  • Zet het vuur hoger en voeg de wortelpuree toe. Kook dit een paar minuten mee tot het geheel goed warm is.
  • Voeg dan de risotto toe. 
  • Doe er desgewenst een half blokje bouillon bij en verwarm het geheel tot de risotto  warm is. 
  • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. 
  • Komt de zalm uit de vriezer, leg deze dan nu op / in de risotto. 
  • Laat het geheel zo'n 30 minuten zachtjes koken. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht in de pan zit en roer alles halverwege even voorzichtig om, maar hou de zalm bovenop.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de room toe, en kruid het geheel met zout, peper en dille naar smaak. 
  • Roer tot slot de geraspte kaas er door en dien op. 
  • Bestrooi het geheel met een vleugje dille.

1 opmerking: