De basis van dit recept komt uit mijn favoriete kookboek van dit moment: "Classic Vegetarian Recipes". De enige minpunten aan dit kookboek zijn dat er bij geen enkel gerecht vermeld staat waar je het mee kunt combineren en dat de hoeveelheden soms wat krap zijn. De recepten zijn echter verrassend en steeds erg lekker.
Dit gerecht heeft een sterke zoet-zure smaak. Wij combineerden het met rijst en tuinbonen. De tuinbonen vond ik persoonlijk wat te zacht van smaak om goed bij dit gerecht te passen. Een volgende keer zou ik er een linzengerecht bij geven of pittig gekruide worstjes.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingredienten:
2 middelgrote aubergines
5 eetlepels olijfolie
3-4 knoflooktenen, uitgeperst
1 ui in stukjes
4 grote tomaten, in stukjes
3 eetlepels fijngeknipte verse mint
150 ml water of bouillon (ik gebruikte water)
4 theelepels suiker
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel chilipoeder
zout en peper naar smaak
verse mintblaadjes om te garneren
Hoe maak je zoetzure aubergines?
- Snij de aubergines in stukjes, doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout.
- Laat dit een half uur staan. Spoel dan de aubergine af onder de kraan, laat ze uitlekken en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
- Verhit de olie in een braadpan of koekenpan en bak hierin de aubergine al roerend 1-2 minuten
- Voeg ui en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten.
- Doe de tomaten, mint en bouillon of water erbij en laat het geheel 15-20 minuten stoven, of tot de groenten zacht zijn.
- Voeg suiker, azijn, chilipoeder en zout en peper toe, roer en laat nog heel even stoven.
- Schep op en garneer met verse mint.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten