zondag 16 september 2012

gezonde crackertjes / toastjes

Dit recept komt van de bakparade. Mijn favoriete site voor gezonde bakrecepten. 

Deze crackertjes zijn zonder vet, zonder suiker, zonder kunstmatige toevoegingen en met lijnzaad... kan het nog gezonder? 

Je kunt ze zo eten of als toastje, maar eerlijk gezegd vind ik het zonde om er beleg op te doen. Ze zijn op een gezonde manier namelijk zo al lekker. 


Toastjes / crackertjes van meel lijnzaad en kokos
Ingredienten:
65 gram volkorenbloem
35 gram gemalen lijnzaad - ik maal deze fijn in de koffiemolen.
25 gram kokos
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gedroogde gist
80 ml lauw warm water (toevoegen indien te weinig)
1 theelepel gedroogde basilicum. Door kruiden te gebruiken kun je spelen met de smaak. De bij de tweede bakplaat heb ik chilipoeder doorheen gedaan, oregano is waarschijnlijk ook wel lekker. 

Werkwijze:
  • Meng alle gedroogde ingredienten.
  • Voeg het water toe en kneed alles goed door elkaar. 
  • Voeg water / bloem toe indien nodig.
    Rol het deeg zeer dun uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Steek er vormpjes uit en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. 
  • Bak de vormpjes 12-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven (midden in de oven). 
  • Als ze lichtbruin kleuren en een beetje omkrullen, dan zijn ze klaar. 

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2-3 bakplaten vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten