dinsdag 4 september 2012

Mac 'n cheese met venkel

Manlief had zin in Mac'n cheese en ik wilde iets maken met groenten: venkel in dit geval.

Een goede reden om een zeer geliefd recept (venkelcrèmesoep) een beetje aan te passen.

Macaroni en kaas met venkel
De macaroni viel zeer in de smaak. De venkel is in dit recept overigens niet te herkennen en afgezien van eventuele zalm of spekjes zitten hier geen "stukjes" in en de smaak is zacht, waarmee het ook een geschikt kinderrecept is. 

Het recept is voor 2 personen.

Je hebt voor dit recept een blender nodig! 

Ingrediënten:
25 gram boter
ongeveer 500 gram venkel (2 of 3 knollen) in dunne plakjes
1/2 kuipje slagroom
Eventueel wat gerookte zalm, gebakken zalm of uitgebakken spekjes
Flinke snuf dille
Zout en peper (niet te weinig)
Gekookte macaroni voor twee personen (240 gram).
Geraspte (belegen) kaas (naar smaak, maar zeker niet te weinig)

Werkwijze:
  • Smelt de boter in een pan en doe er de venkel en 5 eetlepels water bij. 
  • Breng dit aan de pruttel en laat de venkel in ongeveer 15 minuten gaar stoven. 
  • Doe de venkel in de blender, doe de slagroom, zout, peper en dille er bij en blend het geheel tot mousse.
  • Meng de venkelmousse door de macaroni, samen met (eventueel) de zalm of de spekjes. 
  • Rasp er dan flink wat kaas overheen en meng dit door de warme macaroni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten