zondag 27 mei 2012

Recept voor fris-zoete kruidenthee

Dit kruidenmengsel kun je samenvoegen in een theeknijpertje of simpelweg in een theepot of thermosfles gooien en dan zeven bij het opschenken.

Ik heb deze thee tot nu toe warm gedronken, maar volgens mij is hij als ijsthee ook erg lekker. Al moet er dan misschien nog wat honing doorheen (toevoegen als de thee nog warm is). 

Ingrediƫnten:
Een stukje kaneelstok
Een beetje gedroogde of verse mint
Een stukje steranijs
Een beetje groene thee
Een stukje sinaasappel. (let op: neem een biologische sinaasappel. Gangbare sinaasappelsschillen kun je niet in je voeding verwerken omdat de schil behandeld is). 
Een scheutje citroensap, al dan niet uit een flesje.

Hoe maak je friszoete kruidenthee?
  • Maak alle droge ingrediĆ«nten behalve de sinaasappel en eventueel de verse munt redelijk fijn en doe ze in een thee-ei of gooi ze zo in de theepot. 
  • Giet hier kokend water op.
  • Doe de verse munt en de sinaasappel los in het glas of de theepot. 
  • Voeg wat citroensap toe aan het water en laat het geheel nog een poosje trekken. 
  • Vis eventueel de verse munt weer uit de pot / het glas. Het stukje sinaasappel kun je laten zitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten