woensdag 30 mei 2012

Overheerlijk chocolade ijs van Jerry

Wij hebben een ijs en dessert boekje van Ben en Jerry's. Hieruit komt dit recept voor chocolade ijs. Nu hebben wij al vaker chocolade ijs gemaakt, maar nog nooit was het zo lekker als het ijs van dit recept.

Let op: de hoeveelheid paste niet in de mengbeker van onze ijsmachine (inhoud 1 liter), we hebben het ijs dus in 2 delen gemaakt. 

Sinds wij zelf "cups" hebben gebruik ik die ook. Ik heb de hoeveelheden dus niet omgerekend. Kook en bak je graag en loop je vaker tegen dit probleem aan: bij Appie hebben ze voor meen ik krap 4 euro een setje. 

Ingredienten:
60 gram pure chocolade
1/3 cup ongezoete cacaopoeder
1 1/2 cup melk
2 grote eieren
1 cup suiker
1 cup slagroom (ongeklopt)
1 theelepel vanilla extract

Hoe maak je chocolade ijs van Ben en Jerry?
  • Smelt de chocolade op laag vuur in een pannetje. Let op dat het niet aanbrand en blijf roeren.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de cacao toe terwijl je blijft roeren tot alles is opgenomen. Dit geheel kan 1 samenklevende massa worden, maar dat is niet erg: komt goed!
  • Doe dan scheutje voor scheutje de melk erbij terwijl je blijft roeren. Als de melk is opgenomen, dan doe je er weer een scheutje bij. 
  • Verwarm het mengsel tot chocolade, cacao en melk goed vermengd zijn. 
  • Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen. 
  • Klop de eieren tot ze licht en fluffy zijn. 
  • Sla er dan de suiker doorheen. Blijf kloppen tot de suiker is opgenomen.
  • Roer dan de slagroom en vanille extract er door heen en meng dit goed door het eimengsel heen. 
  • Giet het chocolade mengsel bij het eimengsel en meng. 
  • Dek af en zet het in de koelkast tot het koud is: ongeveer 1 tot 3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van je koelkast. 
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van dat apparaat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten