Dit recept is een variant op de havermoutkoeken met pindakaas. Aangezien manlief dol is op die genoemde havermoutkoeken en ik ze dus wekelijks aan het bakken ben, vond ik het tijd worden voor een variatie.
En toen klonk walnoot met cacao mij wel erg goed in de oren...
De koek is goed gelukt. Persoonlijk vind ik deze variant lekkerder dan de variant met pindakaas. Manlief maakt het niet uit.
De koek is goed gelukt. Persoonlijk vind ik deze variant lekkerder dan de variant met pindakaas. Manlief maakt het niet uit.
Ingrediënten:
1 1/2 cup fijne havermoutvlokken
1/2 cup gepelde walnoten
1/2 cup rozijntjes (of ander gedroogd fruit - maak dit zo nodig wat kleiner)
1/4 cup mix van geplet lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad (of wat je maar in huis hebt aan pitten / zaden)
2 eetlepels cacao
Wat zout ( volgens recept 1 theelepel ik heb minder gebruikt)
Snufje cayennepeper en snufje geraspte nootmuskaat naar smaak
1 1/4 cup melk
1 ei
3 theelepels honing met kop erop.
Hoe maak je walnoot-chocolade-havermoutkoeken?
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Voeg zout, nootmuskaat en cayennepeper naar smaak toe.
- Doe de melk, honing en ei in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Roer totdat de honing goed vermengd is met de melk. De melk hoeft niet te koken, het verwarmen doet de honing oplossen in de melk.
- Schenk de vloeistof bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
- Vet een bakvorm in of, nog beter, leg een stuk bakpapier in een vierkante vorm
- Schenk de massa in de bakvorm en zet deze in een voorverwarmde oven (175 graden).
- Bak de koek ongeveer 40 minuten. Houd in de gaten of de koek niet te donker wordt en leg er zo nodig een stuk aluminiumfolie op.
- Laat de koek afkoelen en snijd hem met een pizzasnijder in stukken.
- Bewaren in een trommel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten