Besmet met het havermoutvirus en op zoek naar recepten voor enigszins gezonde baksels kwam ik op dit recept uit.
Het enige nadeel van dit recept is dat je na elk stukje van de koek nóg wel een stukje lust...
Het is een afgeleide van een Amerikaans recept wat ik op internet zag. In het oorspronkelijke recept zat geen honing en werden er noten gebruikt in plaats van pindakaas.
Voor mijn eigen gemak (sorry..:-)) heb ik de cups aangehouden.
Ingrediënten:
1 1/2 cup fijne havermoutvlokken
1/2 cup pindakaas
1/2 cup rozijntjes
1/4 cup zonnebloempitten
1 theelepel kaneelpoeder
Wat zout ( volgens recept 1 theelepel ik heb minder gebruikt)
1 1/4 cup melk
1 ei
1 theelepel vanille concentraat.
2 theelepels honing met kop erop.
Hoe maak je havermoutkoken met pindakaas en rozijnen?
- Meng de droge ingrediënten in een kom
- Doe de melk, pindakaas en honing in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Roer totdat de pindakaas goed vermengd is met de melk. De melk hoeft niet te koken, het verwarmen maakt de pindakaas zachter en daarmee beter mengbaar.
- Laat dit mengsel een beetje afkoelen en voeg ei, vanille, zout en kaneel toe.
- Schenk de vloeistof bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
- Vet een bakvorm in of, nog beter, leg een stuk bakpapier in een vierkante vorm
- Schenk de massa in de bakvorm en zet deze in een voorverwarmde oven (175 graden).
- Bak de koek ongeveer 40 minuten. Houd in de gaten of de koek niet te donker wordt en leg er zo nodig een stuk aluminiumfolie op.
- Laat de koek afkoelen en snijd hem met een pizzasnijder in stukken.
- Bewaren in folie (of in de koektrommel? - niet getest).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten