Manlief heeft gisteravond weer eens hats-flats wat bij elkaar gegooid voor de lekkere trek. Het resultaat leek zowaar op een smeersel uit de winkel, maar dan lekkerder en ongeveer 4 keer zoveel voor minder geld als wat je gewoonlijk voor 1 kuipje betaald.
Ik heb mijn best gedaan om de hoeveelheden te achterhalen, maar vanwege het hoge hats-flats gehalte blijft het met sommige ingrediënten een beetje testen.
De salade kan natuurlijk ook op brood gegeten worden.
Ingrediënten:
1 blikje tonijn op water
ongeveer 10 zilveruitjes, fijngehakt
1 grote augurk, fijngehakt
Beetje gedroogde mint
Wat versgemalen peper
Mayonaise (3 -4 eetlepels?) voldoende om het geheel smeuïg te maken
2 middelgrote aardappels, in blokjes, gekookt
1 zoet-frisse appel geraspt op de fijne rasp
Hoe maak je tonijnsalade voor op toast?
- Laat de aardappels afkoelen en prak ze fijn.
- Meng de tonijn, zilveruitjes, augurk, mint, peper en geraspte appel goed door elkaar.
- Meng de aardappels met de andere ingrediënten en prak alles grondig door elkaar. Voeg zoveel mayonaise toe dat het geheel smeuïg genoeg, maar niet té dun wordt.
- Proef tussendoor of de smaak goed is.
- Pak toastjes en smeer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten