Deze salade komt voor uit één van de familierecepten van mijn man, waarin koken en bakken van oudsher een bijzondere plaats innemen. Zijn oom maakte deze salade altijd voor de familie op zijn verjaardag en hij was zo vriendelijk om ons het recept te geven. In zijn recept gebruikt hij rolmops in plaats van gestoomde makreel. Ik vind persoonlijk de makreel wat subtieler van smaak en daarmee lekkerder.
Dit recept is voor 2 personen als het gegeten wordt als hoofdgerecht.
Ingrediënten en werkwijze:
Neem het recept van bietensalade (de ingrediënten van bietensalade en vinaigrette heb ik voor het gemak nog even onderaan dit berichtje gezet) en voeg hier de volgende ingrediënten aan toe:
- Vlees van ½ tot 1 gestoomde / gerookte makreel
- Gekookte aardappels voor 2 personen (ongeveer 800 gram?)
- 1 recept vinaigrette
- eventueel wat verse peterselie naar smaak.
Hussel alles door elkaar of drapeer alle ingrediënten mooi op de borden. Als je rolmops gebruikt, neem dan 2 rolmopsen (of 3 als je ze erg lekker vind).
Ingrediënten bietensalade:
- 400-500 gram gekookte bietjes, in blokjes
- 3 grote augurken
- een paar zilveruitjes
- 1-2 appels
- wat mayonaise ( ongeveer 1 ½ eetlepel )
- 1 eetlepel azijn
- Zout naar smaak
- 2-3 eetlepels olie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten