zondag 12 maart 2017

Bloemkool in dille-citroensaus

Bij twijfel ga ik voor Grieks als het om eten gaat. Want de Griekse keuken bevalt ons altijd goed. Daarbij wordt er in de Griekse keuken veel gekookt met groenten. Niet voor niets staat de oorspronkelijke Griekse keuken bekend als één van de gezondste ter wereld.

Bloemkool is hier in huis een weinig geliefde groenten. Eigenlijk is alleen zoon er dol op (is dat de omgekeerde wereld of wat?). En dus eten we het weinig.

Bloemkool: niet onze favoriete groente... 


Dit keer een Grieks recept, om te testen of we het zo wel lekker vinden.
Het recept smaakt prima bij een echt Nederlandse maaltijd met aardappels en vlees.
Een groot voordeel wat mij betreft is dat het sausje zowel gluten- als lactosevrij is.

Ingrediënten:
1 bloemkool
1 groot ei
sap van 1 citroen
2 dl kookvocht van de bloemkool
2 eetlepels gedroogde dille

Hoe maak je bloemkool in dille-citroensaus?

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 'm gaar in water met een beetje zout. 
  • Giet de bloemkool af en bewaar het kookvocht.
  • Klop het ei goed schuimig met de mixer
  • Voeg in gedeelten het citroensap toe en blijf mixen. 
  • Voeg dan al kloppend met kleine beetjes tegelijk de 2 dl kookvocht toe. 
  • Blijf kloppen tot je een egale massa hebt. 
  • Roer de dille erdoor. 
  • Warm de boel nog even door (let op: de saus mag NIET koken) tot de saus licht bindt. 
  • Giet de saus over de bloemkool en dien op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten