Het fijne van zelfgemaakte koekkruiden is dat de smaak meer diepte heeft. Daarnaast kun je een beetje variƫren met de smaak.
Let op: je hebt hiervoor wel iets nodig waarmee je kruiden goed fijn kunt malen. Je kunt hier zo'n elektrisch koffie maalmachientje voor gebruiken.
![]() |
| Kaneel: de basis van koekkruiden |
Ingrediƫnten:
2 theelepels kaneel1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel (of minder) kruidnagel
1/4 theelepel korianderzaad
1/4 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel anijszaad
1/4 theelepel foelie
klein snufje peper
Hoe maak je koekkruiden?
- Maal alles fijn (nootmuskaat wel even voor raspen) en meng het poeder door elkaar.
- Gebruik wat je nodig hebt en bewaar de rest in een potje met schroefdeksel.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten