dinsdag 29 november 2016

Koekkruiden zelf maken

Ik maakte zelf heerlijke lactosevrije en glutenvrije kruidnoten van Miss Glutenvrij. De benodigde koekkruiden maalde en mengde ik zelf volgens onderstaand recept.
Het fijne van zelfgemaakte koekkruiden is dat de smaak meer diepte heeft. Daarnaast kun je een beetje variƫren met de smaak.

Let op: je hebt hiervoor wel iets nodig waarmee je kruiden goed fijn kunt malen. Je kunt hier zo'n elektrisch koffie maalmachientje voor gebruiken.

Kaneel: de basis van koekkruiden

Ingrediƫnten:

2 theelepels kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel (of minder) kruidnagel
1/4 theelepel korianderzaad
1/4 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel anijszaad
1/4 theelepel foelie
klein snufje peper

Hoe maak je koekkruiden?

  • Maal alles fijn (nootmuskaat wel even voor raspen) en meng het poeder door elkaar. 
  • Gebruik wat je nodig hebt en bewaar de rest in een potje met schroefdeksel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten