Dit recept is ontstaan vanuit de hatseflatsmethode. De smaak was erg goed, alleen vielen de burgers in eerste instantie uit elkaar. Waarschijnlijk omdat ik dacht dat het ook wel zonder ei kon... Niet dus! In het deel wat ingevroren werd is alsnog het ei toegevoegd.
Ingredienten:
250 gram gekookte kikkererwten, uitgelekt
1 middelgrote ui, in vieren
40 g havermout (geen instant)
3 cm geraspte gember
250 gram gekookte kikkererwten, uitgelekt
1 middelgrote ui, in vieren
40 g havermout (geen instant)
3 cm geraspte gember
1 1/2 eetlepel 'Patak's Tikka Massala'
2 eetlepels sesamzaad
1/4 theelepel paprikapoeder
zout en versgemalen peper
1 ei
zout en versgemalen peper
1 ei
1/2 paprika
Eventueel kookvocht van de peulvruchten (niet als ze uit blik zijn, voeg dan wat water toe - maar waarschijnlijk is het sowieso niet nodig).
Eventueel kookvocht van de peulvruchten (niet als ze uit blik zijn, voeg dan wat water toe - maar waarschijnlijk is het sowieso niet nodig).
Olie om in te bakken.
Hoe maak je Thaise kikkererwtenburgers
- Doe alle ingredienten bij elkaar en maal ze grof met de pulseerknop.
- Vorm hier met koele, vochtige handen burgertjes van en leg deze los van elkaar op borden. (2-3 borden nodig voor deze hoeveelheid).
- Laat de burgers goed afkoelen (of nog beter: laat ze bevriezen) en bak ze in een koekenpan met hete olie.
- Serveer met een dipsausje (bijvoorbeeld van tomatenpuree met ui, sambal, balsamicoazijn en poedersuiker).
Voor een authentieke Thaise smaak kun je ook de vegetarische kruidenpasta's van onoffspices.nl gebruiken!
BeantwoordenVerwijderenPatak is toch een merk dat aan Indiase dingen doet?
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
yvonne
Ja, dat klopt. Patak's is een van de weinige potjes die hier in huis komen. Het is bedoeld om curry's mee te maken. Manlief smeert het graag op z'n kaas ik had wat door deze burgers gegooid.
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog meer varianten op de kikkererwtenburgers hoor, zonder kant en klaar, gewoon met kruiden. Als je bij de vegetarische recepten kijkt, dan vind je ze vanzelf.