donderdag 30 augustus 2012

Macaroni met broccoli

Wederom een eenvoudig, maar smaakvol Italiaans recept uit "De Zilveren Lepel". Net zoals de vorige keer dat ik het maakte vroeg ik mij af of kinderen op deze manier broccoli zouden waarderen. De brocoli wordt in dit recept namelijk gepureerd en vermengd met slagroom tot een heerlijke zachte en smeuige combinatie.

Voor twee personen. Lekker met gebakken zalm.

Ingredienten:
500 gram broccoli (gewogen voor het schoonmaken)
2 eetlepels olijfolie
15 gram boter
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook
4 eetlepels slagroom (of wat meer)
220 gram macaroni of spaghetti
20 gram parmezaanse kaas (of andere oude / belegen kaas).
Een snufje dille

Hoe maak je macaroni met broccoli?
  • Blancheer de broccoli 10 minuten in kokend water met zout.
  • Verhit ondertussen de olie en boter in een kokenpan, doe de ui en knoflook erbij en bak deze op laag vuur tot ze zacht zijn. Roer af en toe. 
  • Laat de broccoli uitlekken. Doe de roosjes bij de ui, voeg de room toe en laat alles 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan. 
  • Kook ondertussen de macaroni in een grote pan kokend water met wat zout beetgaar.
  • Breng het broccolimengsel op smaak met zout, peper en een klein beetje dille en draai er een puree van in de keukenmachine. Voeg zonodig nog wat room toe om een goed smeuig mengsel te krijgen. 
  • Laat de macaroni uitlekken en roer ze door de broccolipuree.
  • Schep op en bestooi het geheel met de kaas.
  • Als je er zalm bij eet: leg deze er dan naast of breek de gebakken zalm in grove stukken en schik deze op de macaroni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten