Buiten basilicum kweken is hier nog nooit goed gelukt. Wat er mis gaat? Geen idee...
Binnen basilicum kweken gaat hier echter als een tierelier. Na verschillende testjes kwam ik uit op de volgende methode:
| Zelf basilicum kweken |
- Zaai verschillende zaadjes in een breed bakje.
- Zet dit bakje binnenshuis in een minikasje op een lichte, warme plek. Schuifjes op een klein kiertje (of dicht als het onder de 18 graden is).
- Laat de plantjes opkomen en geef ze regelmatig water.
- Als de temperatuur goed is en de plantjes hebben al enige omvang en blaadjes, laat ze dan geleidelijk wennen aan een leven buiten het kasje (eerst schuifjes steeds open, dan deksel er overdag af, dan deksel er ook 's nachts af) en zet het bakje gewoon in je vensterbank
- Als er aardig blaadjes aan zijn gekomen (deze komen vooral aan het topje: knip dan het steeltje af een stukje onder dit topje. Er zal dan (als het goed is) een vertakking ontstaan: in plaats van 1 dun stengeltje krijg je een vertakking en daarmee 2 takjes waar blaadjes aan komen. Dit kun je bij het oogsten steeds herhalen.
De takjes die je afknipt kun je in een beetje olijfolie zetten in plaats van ze weg te gooien. De olie zal dan naar basilicum gaan smaken.
BeantwoordenVerwijderenGoedendag
Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.
We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.
Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.
Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.
Met vriendelijke groeten
Vincent
http://nl.petitchef.com