zaterdag 19 mei 2012

Spaghetti met tomaat, olijven, kappertjes en ansjovis

Dit recept komt uit "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden en heet in het Italiaaans spaghetti alla puttanesca. Het is een makkelijk, snel, lekker en betaalbaar pastarecept waar je zeker succes mee oogst.

Letterlijk vertaalt heet het recept voor deze pasta spaghetti op de hoerenmanier. Typische naam, maar lekkere pasta.

Volgens mijn berekeningen komt de kostprijs van dit gerecht uit op ongeveer 3,00-3,50 euro. Voor twee personen.

Ingredienten:
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
400 gram tomaten, ontdaan van de harde kern en gepureerd in de keukenmachine (oorspronkelijke recept: 250 gram tomaten, ontveld en kleingesneden). 
2 eetlepels kappertjes
50 gram zwarte olijven zonder pit
1/2 rode chilipeper, ontdaan van de pitjes en fijngehakt. 
enkele takjes oregano (of 1/2 theelepel gedroogde oregano)
1 klein blikje ansjovis
250 gram spaghetti

Hoe maak je spaghetti met tomaat, olijven, kappertjes en ansjovis?
  • Breng water aan de kook voor de spaghetti. 
  • Fruit ondertussen de knoflook goudbruin in 1 1/2 eetlepel olie
  • Voeg tomaten, kappertjes, olijven, chilipeper en oregano toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. 
  • Kook ondertussen de spaghetti bijtgaar in ruim kokend water met wat zout. 
  • Roer de rest van de olijfolie erdoor en vlak voor het opdienen de ansjovis en eventueel zout (let op: de ansjovis is al vrij zout) toe.  
  • Laat de spaghetti uitlekken en schep de saus erdoor. 

2 opmerkingen:

  1. Omdat de dames van lichte zeden dit gerecht snel tussen 2 klanten door konden maken heeft het deze naam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. LOL! Nou zo snel is het recept inderdaad wel...

    BeantwoordenVerwijderen