Letterlijk vertaalt heet het recept voor deze pasta spaghetti op de hoerenmanier. Typische naam, maar lekkere pasta.
Volgens mijn berekeningen komt de kostprijs van dit gerecht uit op ongeveer 3,00-3,50 euro. Voor twee personen.
Ingredienten:
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
400 gram tomaten, ontdaan van de harde kern en gepureerd in de keukenmachine (oorspronkelijke recept: 250 gram tomaten, ontveld en kleingesneden).
2 eetlepels kappertjes
50 gram zwarte olijven zonder pit
1/2 rode chilipeper, ontdaan van de pitjes en fijngehakt.
enkele takjes oregano (of 1/2 theelepel gedroogde oregano)
1 klein blikje ansjovis
250 gram spaghetti
Hoe maak je spaghetti met tomaat, olijven, kappertjes en ansjovis?
- Breng water aan de kook voor de spaghetti.
- Fruit ondertussen de knoflook goudbruin in 1 1/2 eetlepel olie
- Voeg tomaten, kappertjes, olijven, chilipeper en oregano toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de spaghetti bijtgaar in ruim kokend water met wat zout.
- Roer de rest van de olijfolie erdoor en vlak voor het opdienen de ansjovis en eventueel zout (let op: de ansjovis is al vrij zout) toe.
- Laat de spaghetti uitlekken en schep de saus erdoor.
Omdat de dames van lichte zeden dit gerecht snel tussen 2 klanten door konden maken heeft het deze naam
BeantwoordenVerwijderenLOL! Nou zo snel is het recept inderdaad wel...
BeantwoordenVerwijderen