dinsdag 22 mei 2012

Marokkaanse sinaasappel en couscous salade

Dit is weer een recept uit "Classic Vegetarian Recipes". Ik ben zo blij met dat boek. Bijna ieder recept is een herhaalrecept. Hierdoor blijf ik terugpakken naar dit boek.

In deze salade zit sinaasappel. Ik wilde deze zelf eerst weglaten, maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Die sinaasappel moet er echt in! Dat geeft namelijk een fantastische smaakcombinatie. 

Dit is een ideaal gerecht om van tevoren te maken en kan ook worden meegenomen naar werk of picknick. 

Deze maaltijdsalade maaltijdsalade is voor twee personen.

Ingredienten:
Couscous:
200 gram couscous
200 gram / ml kokend water
2 eetlepels mild smakende olie

Toevoegingen couscous-salade:
1 bosje bosui, in kleine stukjes gesneden of geknipt
1 kleine rode paprika, schoongemaakt en fijngesneden
10 cm komkommer, in kleine blokjes gesneden
175 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
60 gram rozijnen
2 sinaasappels
zout en peper
blaadjes sla
wat verse mint

Dressing
rasp van 1 biologische sinaasappel 
1 eetlepel fijngeknipte verse mint, of eventueel 1/2 eetlepel gedroogde mint. 
150 ml yoghurt

Hoe maak je marokkaanse sinaasappel en couscoussalade
  • Doe de couscous in een pan en giet het kokende water erop en doe de olie erbij. Roer alles door elkaar met een lepen en doe het deksel op de pan. 
  • Roer na 5 minuten de couscous om met een vork.
  • Herhaal dit na weer 5 minuten. 
  • Voeg de bosuien, paprika, komkommer, kikkererwten en rozijnen toe aan de couscous en roer dit door elkaar. 
  • Breng dit op smaak met zout en peper. 
  • Maak de dressing: meng de sinaasappelrasp, yoghurt en mint door elkaar. 
  • Giet dit over de couscous en meng alles door elkaar. 
  • Schil de sinaasappels, verwijder de pitten en witte velletjes en snijd de partjes in 2 of 3 stukjes. 
  • Leg de slablaadjes op een bord, schik hierop de couscous en versier deze met de stukjes sinaasappel.
  • Bestrooi met wat verse mint en serveer. 

3 opmerkingen:

  1. Dit lijkt mij erg lekker, heb het recept opgeslagen om eens te maken voor een warme zomeravond, want die hebben wij vast nog te goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Nans, dit lijkt me een erg lekker fris recept, dat moet ik onthouden voor de mooie zomerdagen die hopelijk nog gaan komen!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier in Panama is niet alles verkijgbaar, maar van dit recept heb ik alle ingredienten gevonden, ik ga het morgen maken! Zin in! Dank!

    BeantwoordenVerwijderen