vrijdag 9 maart 2012

Indiase boerenwortels met aardappels en erwten

Het is bijzonder hoe je met een paar kruidentoevoegingen van een paar zeer Nederlandse groenten heel eenvoudig een Indiaas gerecht kunt maken. 

Dit is wat ons betreft een herhaalrecept. Eenvoudig, smakelijk met eenvoudige ingrediĆ«nten. 

Wederom een wortelrecept uit "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten". 

Ingredienten:
3 eetlepels olie
1 middelgrote ui, gepeld en in snippers
Een stukje verse gember van 2-3 cm, geschild en geraspt
1 klein blikje tomatenpuree
zout naar smaak
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel garam massala
1/2 theelepel kurkumapoeder (ook wel koenjit genoemd)
450 gram wortels, geschild en in kleine blokjes van 1 cm
450 gram aardappels, geschild en in blokjes  van 1 cm.
150-175 gram diepvrieserwten

Hoe maak je Indiase boerenwortels met aardappels en erwten?
  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui een paar minuten of totdat de ui aan de randen begint te bruinen
  • Voeg dan de gember toe en bak deze al roerend 1 minuutje mee.
  • Doe het zout, de cayennepeper, garam massala en de kurkuma erbij en bak deze kruiden heel kort mee. 
  • Voeg dan de blokjes aardappel en wortel toe en laat deze al roerende een minuutje meebakken. 
  • Doe 1,2 dl water bij de groenten, roer door en breng het gerecht aan de kook. 
  • Leg de bevroren erwten op de groenten. 
  • Draai het vuur laag en laat het gerecht met het deksel op de pan 15-20 minuten koken of totdat de aardappels gaar zijn.
  • Voeg als laatste de tomatenpuree toe, meng alles goed door elkaar en laat nog even doorwarmen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten