maandag 13 februari 2012

Recept borstj

Dit recept voor bietensoep is én ontzettend lekker, én ontzettend simpel en nog een budgetrecept ook. 

Ik schaam me een beetje dat ik het recept voor borstje niet eerder op dit blog heb gezet, of beter gezegd... ik dacht dat het er al lang op stond.

Dit recept voor Borstj komt uit "twaalf maanden lekker eten" van Albert Heijn.

Tips bij dit recept: 
  1. Je kunt gekookte voorverpakte bietjes gebruiken of zelf de bietjes koken. Schil dan de rauwe bietjes, rasp ze grof en zet ze dan met de hoeveelheid water uit het recept op en kook ze op die manier gaar. De ui en het komijnzaad voeg je toe als de bietjes nog net niet gaar zijn. Vanaf dan volg je het recept. 
  2. Het is handig om restjes (slag)room in te vriezen in zo'n ijsblokjeshouder. Zo hoef je geen room weg te gooien én heb je altijd een klontje room bij de hand.
  3. Voor veganisten kan het ei weggelaten worden en de room worden vervangen door sojaroom
Ingrediënten:
500 gram gekookte rode bietjes
1 ui
1 liter bouillon / water met bouillonblokjes
peper, zout naar smaak
1 theelepel karwijzaad of komijnzaad
1 hardgekookt of gebakken eitje
snufje suiker
1 eetlepel citroensap
Een flinke scheut room (slagroom of zure room)

Hoe maak je Borstje?
  • Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes
  • Pel de ui en snijd deze fijn
  • Doe de bietjes, ui, bouillon en karwij- of komijnzaad in een pan en breng de soep aan de kook. 
  • Kook ondertussen een eitje (of bak er eentje)
  • Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen en pureer ze dan. 
  • Snijd het gekookte of gebakken ei in stukjes en leg deze apart
  • Breng de soep op smaak met de citroensap, suiker, zout en peper.
  • Roer vlak voor het opdienen de room erdoor en schep op
  • Garneer de soep met het ei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten