woensdag 15 februari 2012

Gezond Lekker Eten van Vreni de Jong en Irmela Kelling

Dit kookboek is echt een ontzettende aanrader.Op dit blog staan meerdere recepten uit dit boek en ik kook er dan ook regelmatig uit.



Mijn eigen kookboek is uit 1989, maar het boek wordt nieuw nog steeds verkocht. 

En terecht. 


9 redenen om dit boek te kopen (of vragen voor je verjaardag ;-))
  1. Alle tot nu toe geteste recepten klopten en waren lekker.

  2. De schrijvers hebben duidelijk veel kennis van hun waar en geven hier beknopte duidelijke informatie over. Er wordt informatie gegeven over groenten, maar ook over voedingsstoffen en waarom je iets beter wel of niet kunt doen. Deze informatie zit niet in de weg: als je het niet wilt lezen kun je het gemakkelijk overslaan.

  3. Veel onbekende Hollandse groenten staan erin en zelfs recepten voor delen van groenten waarvan ik niet wist dat je die kon eten (zoals het loof van radijs)

  4. Het kookboek is erg compleet: van het zelf maken van amandelspijs tot het zelf maken van zuurkool, het bakken van brood, van stamppot boerenkool tot linzenkroketten. (Bijna) alles staat erin.

  5. Dit is het ideale kookboek als je wilt leren koken zonder pakjes en zakjes. Het kookboek leert je om alles zelf te maken van scratch. Als er ergens in het recept gesproken wordt over bouillon, dan staat er ook een bladzijdenummer bij van het recept om zelf die bouillon te maken (als je dat wilt).

  6. Er is bij het schrijven rekening gehouden met een beperkt budget.

  7. Er staan veel vegetarische recepten in (maar ook echt lekkere vleesrecepten)

  8. Bij alle recepten worden ook de variaties aangegeven. Heel handig als je bepaalde ingrediënten niet hebt of als de variaties je lekkerder lijken.

  9. Dit kookboek kan zich qua kwaliteit en inhoud meten met grote internationale kookboeken (schrijvers) zoals Claudia Roden of zelfs de Zilveren Lepel, maar dan voor de Nederlandse (authentieke én vegetarisch / alternatieve) keuken.

3 opmerkingen:

  1. Klopt helemaal, ik heb het boek van Sinterklaas gehad. Ik wilde het al heel lang hebben. Echt no-nonsense tijdloos heerlijk boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een fijn kookboek. Staat gelijk op mijn verlanglijstje. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen