Onze favoriete variant is met verse worst of met rookworst. Dit keer met verse worst.
Alles was al op voordat ik dacht aan een foto. De oudere variant is met een stronk boerenkool inplaats van een zakje.
Voor 2-3 personen.
Ingredienten:
1 kg aardappelen, geschild gewogen in grove stukken
1 zakje voorgesneden boerenkool van 200 gram
Wat bouillonpoeder of zout
Verse worst naar smaak
(room)boter
Hoe maak je stamppot boerenkool?
Doe de stukken aardappel in een grote pan.
Giet er zoveel kokend water bij, dat de aardappels net onderstaan.
Breng het water opnieuw aan de kook.
Leg de boerenkool erop, druk de boel een beetje aan en leg het deksel op de pan.
Bak ondertussen de worst in wat boter (ik bak 'm meestal op hoog vuur bruin, om de boel daarna te blussen met wat water en een snuf bouillonpoeder voor lekkere - niet te vette - jus). Nog even laten stoven.
Boerenkool goed afgieten en de boel door elkaar stampen.
Paar kleine klontjes roomboter erdoor scheppen.
Serveren met de worst en wat jus.
Eet smakelijk!
200 gram op een kg aardappelen, is dat niet wat weinig?
BeantwoordenVerwijderenIk vond de stamppot precies goed zo. Met dit recept stoom je de boerenkool zo'n 20 minuten mee, bovenop de aardappels. Daarmee slinkt de boel slechts weinig. Daarbij is 200 gram boerenkool best veel qua volume.
Verwijderen